Verlanglijst
Er staan geen producten in je verlanglijst.
Shopping Bag
Je hebt geen artikelen in jouw Shopping Bag.
Totaal
incl. btw
€ 0,00
Naar Shopping Bag Verder winkelen
Voor 17:00 uur besteld op een werkdag = dezelfde dag verzonden
Gratis verzending
€ 5,- per artikel gaat naar het goede doel

How it started

We gaan terug naar 2 juli 2017. Op deze warme zomerdag voeren wij op de Middellandse zee. We volgden een groep prachtige dolfijnen. En toen gebeurde het. We stuitten op iets verschrikkelijks. We zagen een zeeschildpad vechten voor zijn leven. Hij zat vast in een plastic doek. We aarzelden geen moment en namen de zeeschildpad aan boord. Voorzichtig bevrijdden we het dier uit het doek. Hierna lieten we hem weer vrij in de oceaan. De zeeschildpad ging als een speer zijn vrijheid weer tegemoet. We gaven hem een naam. We voeren vlak bij Ibiza. De naam iBi was geboren.

 

Het was een prachtig moment. Ondanks dat we zeeschildpad nooit meer zouden zien. Maar het was ook een moment dat diepe indruk achterliet. We kregen het maar niet uit ons hoofd. We wilden hier wat mee gaan doen. Of beter gezegd: iets voor de wereld terugdoen. We besloten vanaf nu bij te dragen aan een schone oceaan. En om bewustwording rondom het gebruik van plastic te creëren. Het merk iBi was geboren. 

iBi Foundation

 

Sinds die dag in juli 2017 gaan we de strijd aan met de plasticsoep. Vanaf dat moment doen we dat door actief naar plastic te vissen in de Middellandse zee. Sinds januari 2019 doen we dat ook met onze kinderkleding en met de iBi Foundation. Zo hopen we onze droom te kunnen realiseren: schonere oceanen rondom Ibiza en de Balearen. En dat is hard nodig.

Wereldwijd drijven er al zo’n 1,8 biljoen plastics in onze oceanen. Met een bijdrage uit de opbrengst van de verkoop van onze kinderkleding steunen we de iBi Foundation. Zo creëren we een fijne plek voor onszelf, maar vooral ook voor alle dieren die er leven. Samen gaan we de strijd aan voor een plasticvrije oceaan.

 

Samen de strijd aan met de plasticsoep

 

De oceanen moeten weer een veilige thuishaven zijn voor alle zeedieren die er leven. En er moet geen nieuw plastic in de oceanen terechtkomen. Daarom is onze kleding van ecologisch katoen en wordt het verpakt en verzonden zonder plastic.

 

Koop je onze duurzame kinderkleding? Dan draag je dus bij aan een schonere oceaan en roep je de plasticsoep een halt toe. Maar dat is nog niet alles. Want met je aankoopbedrag maken we de oceanen ook een beetje schoner. Een belangrijke stap waarmee we niet langer kunnen wachten. Samen gaan we de strijd aan met de plasticsoep. En alleen samen kunnen we de strijd winnen!